Mooie weer komt er weer aan

Eindelijk, het einde van de koude, korte winterdagen komt eraan. Het zonnetje begint te schijnen. De dagen worden weer langer en langzaam zie je her en der de narcissen en krokussen weer door het gras naar boven komen. Het word weer tijd om de tuin in order te maken!

Een twee jaar terug ben ik begonnen om een klein “wellness” achtig iets te creëren in onze  achtertuin. Een hottub door een vuurpit verwarmd, waar ook lekker op gekookt kan worden of om marshmallows te roosteren met de kids. Lekker wijntje erbij vanuit de aangrenzende buiten bar / keuken terwijl er een heerlijk gerecht op de BBQ ligt te roosteren (roken).

Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik goed ben in beginnen echter een drama in het afmaken. MAAR…

Dit jaar word het jaar dat het gaat gebeuren. Linksom of rechtsom, ik zal het afmaken voordat het lente / zomerseizoen echt gaat beginnen. Hier onder nog een kleine samenvatting van het bouw proces tot dus ver.

Het begon allemaal, toen ik per ongeluk op het volgende videootje stuitten waarbij ik vrijwel direct dacht. He, die tanks hebben we hier in overvloed liggen op werk.

En dus gingen we aan de slag !

Dit was de eerste stap. Een IBC (1000 liter totem tank) op zijn plaats met een begin met de betimmering erom heen. Alles word gemaakt van afval hout, pallet hout en of andere gedoneerde materialen. “Wellness” on a budget dus…

En helemaal dicht, op het deurtje na die later komt als de filter pomp en elektra allemaal netjes is aangesloten. Dat komt allemaal als laatste, dus het deurtje moest ook even wachten. De volgende stap was om het hout te beitsen.

Het begon ergens op te lijken. Tot dus ver voor / dat moment het werk aan de hottub. Op naar het zit gebeuren, de vuurpit en zo richting het eind, de bar / keuken.

Er ging nog al wat hout inzitten, dus echt vlotten wilde het niet. Her en der de pallets vandaan sprokkelen en beetje voor beetje het gewoeker van de ” kruidentuin” terug dringen en vervangen voor de vlonder..

En tot dit punt waren we gekomen. De vlonder bijna geheel doorgetrokken naar de bar. En de eerste kleine stapjes naar de U-vormige bar / buitenkeuken waren gemaakt. Maar toen kwam de zomer en werd het toch ook tijd om van de tuin en het weer te genieten. Dus stagneerde de bouw en gebeurde er niet veel, anders dan dat wat er was, lichtelijk in gebruik werd genomen.

Er zijn toch al heel wat wijntjes, borrelhapjes en kaasfondue-tjes genuttigd bij het vuurtje. De hottub, bar en keuken echter niet afgekregen. Maar voor dit jaar staat dus de belofte om dat allemaal eens en voor altijd af te maken, zodat we optimaal kunnen genieten van deze kleine, budget “wellness”. Met zijn tweetjes, maar ook zeker met alle leuke nieuwe vrienden en kennissen die we de laatste jaren hebben opgebouwd.

Het word vast een mooie zomer in 2017! 

Submit a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: