februari 22, 2018

Techie levens genieter met een breed intresse gebied.

You are here:  / Ook wel J1nx genoemd

Ook wel J1nx genoemd

Onheilsbrenger ; doem , vloek. “A type of curse placed on a person that makes them prey to many minor misfortunes and other forms of bad luck.”

Vrij vertaald; Een persoon en/of vloek geplaats tegen een persoon zodat het hem/haar blootsteld aan veel kleine tegenslagen en andere vormen van ongeluk!

Waarom in hemelsnaam zou iemand zich aan die naam verbinden? Hoe komt iemand erop om dat als zogeheten “nickname” te gebruiken.

Nou, eigenlijk is het verhaal erachter helemaal zo spannend niet. (Sorry “jongens”) In mijn jonge jaren toen internet nog geluid maakte als je erop ging, was is al erg geintresseerd in ICT. In die tijd bevond ik mij ook in kleine “hackers” groepjes opzoek naar verschillende online servers en routers om “rottigheid” mee uit te halen. In die groep kwam ik voor de allereerste keer voor de vraag; Welke username wilt u gebruiken…?

Oeh, moeilijk! Ik moet iets verzinnen wat cool is. Wat mysterieus is. Wat de verbeelding voed. Wat… Ach, je snapt wel wat ik bedoel. Compleet inspiratieloos een uur later met nog steeds geen antwoord op de vraag besloot ik een engels woordenboek willekeurig te openen, mijn vinger blind op een pagina te zetten om dan maar te kijken of daar wat leuks bij zit. En je raad het al….

Jinx;  A type of curse placed on a person that makes them prey to many minor misfortunes and other forms of bad luck.

Nou dan kan je geluk niet meer stuk, begrijpende dat het voor een hackers site was. Jinx it was. Wat, al in gebruik..? J1nx dan? Tada, we are in business.

Ik heb in de jaren daarna eigenlijk nooit echt de moeite genomen om die gebruiksnaam aan te passen en al tientallen jaren gebruik ik hem voor verschillende doeleinden. Toen ik een eigen website wilde beginnen, met eigen domeinnaam, email accounts etc. was het ook niet zo geheel lang nadenken over welk domeinnaam daar dan voor aangevraagd zou moeten worden. En zo het geschieden dat j1nx als user en website als tientallen jaren op het internet te vinden is.

Zo, met dat uit de weg…. Wie is dan de persoon achter de naam; j1nx?


Wie is Peter Steenbergen, die idioot met de rare nicknaam voor tientallen jaren?

Onderhand zo’n 38 jaar oud in de petro chemische wereld werkende dood normale man die een sterke affiniteit heeft met ICT. In mijn carriere in de olie en gas industrie mooie plekken op deze wereld gezien. Nee gerust een kijkje in het foto boek elders op deze site.

In het verleden daar naast en ook kortstondig volledig, zelfstandig ondernemer geweest als software ontwikkelaar. In samenwerking met een engelse partner in 2012 een nieuw multimedie product op de markt gezet gebaseerd op XBMC/Kodi genaamd; “The Little Black Box”. Na lancering was dat product verkrijgbaar bij de grotere offline en online winkels zoals; Mediamarkt, BCC, Wehkamp en Bol.com

Sinds begin dit jaar (2017) weer vrij op de arbeids markt en op zoek naar nieuwe uitdagingen. Mocht je denken, die man kan ik goed gebruiken of als je gewoon iets meer wilt weten over mijn proffessionele achtergrond. Je kunt mijn C.V. hier vinden.

 

Peter Steenbergen

Geboren op 25 Juli in 1978 in Leiderdorp. Een techy nerd die al 15+ werkzaam is in de Olie en gas industrie. Daardoor al veel van de wereld mogen zien en meemaken. Zijn sterke affiniteit met ICT-Matters heeft hem al veel bekendheid als wel mooie projecten opgeleverd. Daarmee ook mede oprichter van "The Little Black Box", een multimedia streamer gebaseerd op XBMC/Kodi.